Atrakcije

Zlatni otok Krk

Među mjestima na otoku Krku njegovim se središtem smatra grad Krk, star preko 2000 godina.

Krk je još i danas utvrđeni grad u potpunosti okružen zidinama. Vrhunac u svakom slučaju predstavlja sakralni kompleks koji se sastoji od tri crkve i katedrale koja je sagrađena na ruševinama rimskih termi u 5. stoljeću.

 

Informacije


Stari grad Vrbnik

Mjesto Vrbnik sagrađeno je na 49 metara visokoj stijeni iznad mora.

Stari grad je stoga posebno fascinantan jer je svaka kuća i svaka uličica prilagođena stijeni, što mjestu daje jedinstvenu draž. Obavezno posjetite ovo mjesto i ne zaboravite se progurati kroz najužu ulicu na svijetu koja je široka samo 50 centimetara.

 

Informacije


Rijeka - najveći lučki grad

S gotovo 200.000 stanovnika, grad Rijeka, udaljen 20 kilometara od Risike, najveći je lučki grad na jadranskoj obali.

Gradski toranj koji se nalazi u blizini luke pripada znamenitostima Rijeke, kroz njega se ulazi u stari grad i dolazi do stare gradske vijećnice. Od Titovog trga preko 559 se stepenica dolazi do utvrde Trsat koja posjetitelja nagrađuje prekrasnim pogledom na Kvarnerski zaljev s brojnim otocima. Pored brojnih trgovina u Rijeci se nalazi i najveći hrvatski trgovački centar. Peterokatni Tower Center nalazi se samo 1,5 km od centra te nudi idealne sadržaje za ne tako lijepe dane.

 

Informacije


Opatija

Slikovito okruženje Opatije se ne smije propustiti.

U ovom povijesno značajnom gradu svakako morate uzeti pauzu od boravka na plaži i promotriti nekoliko znamenitosti. U Opatiji se možete diviti različitim stilskim pravcima, između ostalog renesansi, mletačkom stilu, gotici, zaigranom baroku, klasicizmu i mnogim drugima.

 

Informacije

rotate